Започна пробният трансфер на азерски газ от Гърция за България

1
Пробно количество газ ще се подава до края на месеца, а от 1 юли започва снабдяването с договорените количества
Пробно количество газ ще се подава до края на месеца, а от 1 юли започва снабдяването с договорените количества Снимка: icgb.eu

Започна пробният трансфер на азерски газ от Гърция за България по интерконектора Комотини-Стара Загора, съобщават гръцките медии, цитирани от БНР.

До края на месец юни ще се подава по връзката пробно количество природен газ, от 1 юли започва снабдяването с договорените количества от България, информират специалистите в Гърция.

Със старта на интерконектора България обръща ново страница за енергийна сигурност, подчертават гръцките експерти.

Българската страна е акционер с 20% дял и в изграждащият се терминал за втечнен газ и край Александруполис. Медиите припомнят и изявлението на българския премиер Кирил Петков от официалната церемония в Александруполис, че "икономическият шантаж на Кремъл срещу моята страна и Европейския съюз няма да успее".

Газовата връзка при Комотини, както и терминалът до Александруполис, дават възможност на България и страните от региона да получават природен газ по Южния газов коридор, акцентират коментарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мда
    ЗАради едната гордост, по-добре да плащаме в пъти по-скъпо, но да си запази гордоста Киро за сметка на средностатистическия данъкоплатец. Тенкю, Кире!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари