Започна поредицата срещи на ГЕРБ-СДС с останалите партии

0
Разговорите идват след неуспеха на преговорите с ПП-ДБ
Разговорите идват след неуспеха на преговорите с ПП-ДБ Видео: NOVA

Разговорите идват след неуспеха на преговорите с ПП-ДБ

Започна поредицата срещи на ГЕРБ-СДС с останалите партии в парламента за съставяне на правителство, предава NOVA. Разговорите идват след неуспеха на преговорите с ПП-ДБ. Представители на ГЕРБ-СДС обсъждат управлението на страната с ДПС.

Надяваме се, че всички парламентарни групи си даваме сметка колко трудни решения предстоят. Считаме, че отговорността трябва да е споделена и заедно да вземаме изключително трудните и непопулярни решения за България”, посочи Десислава Атанасова.

Атанасова допълни, че от партията разполагат с управленска програма, наречена „България след кризите. План за възстановяване”. „Вече говорим за последствията от рушенето на държавността, институцията и финансовата стабилност”, подчерта тя.

Съзнавайки отговорността си, Атанасова уточни, че от ГЕРБ започват серия от консултации по управленската си програма, която е над 160 страници, разписана детайлно по секторни политики и засягаща 4-годишно управление.

„Ако в рамките на 49-ия парламент не намерим сила да проявим държавническа отговорност, изходът почти неизбежно изглежда шести поред предсрочни парламентарни избори”, прогнозира тя.

За нас реализация на правителство с втория мандат е невъзможна. Съзнаваме, че отговорността на ГЕРБ е още по-голяма, защото сте първа сила и защото хората искат редовен кабинет, парламент и решаване на кризите”, заяви Йордан Цонев от ДПС.

Цонев подчерта, че от Движението ще участват конструктивно в разговорите с цялата отговорност за важността на мандата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари