Запалиха склад за торове и препарати на бивш депутат от ГЕРБ

1
Според разследващите органи и собственика на халето Димитър Танев палежът е умишлен
Според разследващите органи и собственика на халето Димитър Танев палежът е умишлен Снимка: БГНЕС

Според разследващите органи и собственика на халето Димитър Танев палежът е умишлен

Пожар е изпепелил склад за торове и препарати за растителна защита в района на Кърналовската борса край Петрич. Според разследващите органи и собственика на халето Димитър Танев, който е бивш депутат от ГЕРБ, палежът е умишлен, предава БНР.

Складът е бил подпален малко след полунощ. Огънят е изпепелил цялото помещение и стоката, съхранявана в него- торове и препарати за растителна защита. До халето се намира и земеделската аптека, която е оцеляла. Само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила разрастването на пожара към другите халета. При първоначалните огледи са открити туби със запалителна течност, разположени около целия склад. Щетите от пожара са огромни. Собственикът Димитър Танев е бивш депутат от ГЕРБ, който преди години се отдръпна от активната политика и се ориентира към агро бизнеса. На миналите местни избори обаче той беше кандидат за кмет на Петрич от партия „Зелените“.

Отмъщение е най-вероятната причина за подпалването на склада му. Това е третият голям пожар на борсата край Кърналово за последните две години. През 2022 година изгоряха 12 халета. Подпалвачите и до момента не са разкрити.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари