Занзибар е приел над 3000 българи за три месеца

4
За сравнение през цялата 2019 г. са посрещнати само 550 българи
За сравнение през цялата 2019 г. са посрещнати само 550 българи

Остров Занзибар в Танзания е приел над 3000 български туристи от декември 2020 г. до момента.

Това съобщиха за TravelNews от Комисията по туризъм на Занзибар. За сравнение през цялата 2019 г. са посрещнати само 550 българи. Бройката значително ще нарасне през март и април, защото през тези два месеца има предвидени най-много директни чартъри от София и Варна. Първите директни полети стартираха на 9 февруари 2021 г. В допълнение българи пътуват индивидуално и по редовните линии на “Флай Дубай” и “Катар еъруейз”.

Занзибар отчита общо над 500 000 туристи от декември до момента, обясниха още от Комисията по туризъм, но не посочиха какъв ръст или спад имат спрямо 2019 г. Най-голям дял заемат гостите от Европа. На първо място са руснаците, следвани от британците, поляци, чехи, украинци, италианците, французите и германците.

Палми, плажове, слънце, море, забава и развлечения - всичко това предлага на гостите си остров Занзибар. При това там не се налага да се носят маски и да се спазва дистанция, както почти по цял свят. Островната група е част от Танзания, която твърди, че вече е победила COVID-19. Или поне така смята президентът на страната Джон Магуфули. С аргумента, че в Танзания няма коронавирус, Магуфули отказва всякакви ваксини. "Господ ни чу. Враговете ни могат да си говорят каквото искат, но ние тук сме на сигурно място", повтаря президентът.

При пътуване за Занзибар не се изисква PCR тест, не е нужна ваксина за жълта треска от българите и на място няма малария. При завръщането в България трябва да се направи PCR тест до 24 часа и при негативен резултат, се освобождавате от карантина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук