Заместник-държавният секретар на САЩ идва на посещение у нас

1
Карън Донфрийд ще бъде в София днес и утре за поредица срещи на високо равнище
Карън Донфрийд ще бъде в София днес и утре за поредица срещи на високо равнище

Карън Донфрийд ще бъде в София днес и утре за поредица срещи на високо равнище

Заместник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид ще бъде в София днес и утре за поредица срещи на високо равнище, за да потвърди силното двустранно партньорство между САЩ и България, се казва в съобщение на американския Държавен департамент.

При посещението си Донфрид ще се срещне с високопоставени представители на българското правителство и с лидери на политически парти и ще обсъди редица ключови въпроси като двустранното сътрудничество в сферата на сигурността, единния отговор на НАТО на непровокираната война на Русия срещу Украйна, американския ангажимент за укрепване на енергийната сигурност на България, усилията за борба с корупцията, както и други регионални въпроси, изтъква външнополитическото ведомство на САЩ.

Това е поредният от серия контакти на високо равнище между САЩ и България, се казва в съобщението. Съвсем наскоро вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, американският държавен секретар Антъни Блинкън, съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан и заместник-държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд се срещнаха с премиера Кирил Петков при посещението му във Вашингтон на 9 и 10 май. През март министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посети България, а през февруари в София беше съветникът в Държавния департамент Дерек Шоле, се казва в съобщението. Посещението на Донфрид ще надгради тези скорошни контакти и ще подготви почвата за следващата среща в рамките на двустранния американско-български стратегически диалог, която ще бъде проведена по-късно тази година, изтъква Държавният департамент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    до 6
    Киро си беше путьо и когато гласувахте за него, защо го избрахте? Кое ви впечатли в този плямпалник?
  • 0
    6
    ...
    идва да ни натиска да клякаме на македонските мизерници. киро е готов клекнал
  • -3
    5
    до 4
    Коя е Митрата? А ти какъв си по своята същност? Предполагам тъпо говедо, след като така ти е кеф да те онождат краварите.
  • 0
    4
    До рашисткото тролче 3
    На вас директно Митрата ви спуска инструктажите, жалки антибългарски отрепки!
  • 0
    3
    русенец
    Че на много ниско ниво се водят инструктажите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари