Антъни Блинкън: Спешно е необходима допълнителна помощ за Украйна

0
Държавният секретар на САЩ заяви, че подкрепата за Украйна е особено важна
Държавният секретар на САЩ заяви, че подкрепата за Украйна е особено важна Снимка: АП / БТА

Държавният секретар на САЩ заяви, че подкрепата за Украйна е особено важна

Антъни Блинкън заяви днес след срещата на външните министри на страните от НАТО, че спешно е необходима повече помощ за Украйна, предаде Ройтерс.

Дипломат №1 на САЩ добави, че посланието на съюзниците от НАТО е ясно - гласуването в Конгреса на САЩ за помощта за Украйна не може да се случи достатъчно скоро.

Блинкън, който говори пред репортери в централата на НАТО в Брюксел, заяви, че подкрепата за Украйна е особено важна, тъй като държави като Китай, Северна Корея и Иран помагат на Русия да изгради своята отбранителна индустриална база.

Държавният секретар на САЩ също така призова Израел като демократична държава да отдаде най-голямо значение на човешкия живот и да увеличи притока на хуманитарна помощ към Газа. Блинкън подчерта, че "ужасяващата атака" тази седмица срещу хуманитарни работници на "Световната централна кухня" в Газа трябва да бъде последният подобен инцидент.

"В момента в Газа няма по-важен приоритет от защитата на цивилното население, увеличаване на хуманитарната помощ и гарантирането на сигурността на тези, които я предоставят. Израел трябва да изпълни това", каза Блинкен пред репортери на пресконференция в Брюксел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    До 3
    Тролче, ма ти верно си тотален ДеБил, а ? Или много успешно се правиш на такъв ? Какви интереси имали САЩ в Украйна....ти сериозно ли задаваш тоя тъпия въпрос ? Израел и Саудитска Арабия, когато започнаха да подобряват отношенията си, кой беше посредник бре, идиото ? Китай нали ? Ама нещо не се хареса тая работа на краварите та организираха една ХАМАС атака.
  • -10
    3
    Още някой
    Лабадайчо, леееко едностранчиво ги коментираш нещата. В близкия изток нещата вървяха към мирно уреголиране с преговори между Израел и Саудитска Арабия. Но Хизбула решиха да се направят на велики и нападнаха Израел, американците ли ги накараха да попитам или Иран? Цяла европа години наред правеше бизнес с Русия, купуваше им газа и петрола, строяха заводи там и никоя държава в Европа нямаше намерение да напада Русия (не случайно военните бюджети бяха под изискванията на НАТО). Швеция и Финландия не искаха да членуват в НАТО от години. Каквито и интереси да е имала Америка в Украйна, нищо не оправдава действията на Руснаците, най малкото защото с тях направиха по богати Китай и Америка, а себе си зависими от Китай.
  • 11
    2
    Лабадайчо
    Потресаващи уроди са тези в сащ ! Чета, и не вярвам на очите си. Забъркаха кашата в украйна, насраха се до шиите си и сега изнудват, всеки когото хванат, да налива пари в интереса им, но те не пускат и цент. А за израел коментара, просто смразяващ. Еврюгите избиха хуманитарните работници и антънито им вика: "ок, ама опитайте да ви е за последно". А семействата на тези хора, хуманитарни работници, отиди да им кажеш, "вашите ги изклахме, ама ще пробваме да е за последно..." Защо хората мълчат и гледат този боклук, какви ги плещи, вместо да го обстрелят с развалена храна и да не стъпва повече в европа? В украйна са военни престъпления а в израел всичко е точно. Тук таме малко неудобство. Идва края на този измислен "световен ред", така не може да продължава.
  • 9
    1
    русенец
    Блинкънчо, докато чакаш в Конгреса да се натуткат, защо не изпратиш на Украйна някой от хилядите танкове и самолети, консервирани и съхранени в Аризона? Май хамерикандетата не ви пука за Украйна, по-скоро искате Европа да остане без оръжие и амуниции, та после да и продавате?! Мамичката ви еврейска!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари