Замесиха "Фейсбук" в измама за половин милион долара

1

Нова измама за наивни потребители плъзна във интернет.

Стотици електронни пощи на пловдивчани бяха засипани днес с посланието, че са спечелили 500 000 долара награда от корпоративния офис на Facebook. Според подателите "Coordenação de Contabilidade - CCONT" получателят е бил одобрен за наградата по линия на международните промоции в социалната мрежа, категор 2, каквото и да означава това, пише Марица.бг

Уловката обаче е, че въпросните половин милион долара могат да бъдат получени само през банкомат, при условие, че „късметлията“ си извади банкоматна карта. След това в имейла следват кодове и указания как се кандидатства за въпросната пластика.

„За да съберете картата, свържете се и потвърдете данните си пред Lloyds Bank, която е била натоварена да ви даде парични суми с подробности по-долу ASAP:“, завършва писмото.

Експерти по киберсигурността предупредиха, че вероятно се касае за опит за кражба на лични данни. Това може да се случи, ако започнем да действаме по процедурата за изваждане на карта и се наложи да попълваме онлайн формуляри. В никакъв случай не оповестявайте банкови сметки, пароли и други лични данни при поискана подобна кореспонденция, предупреждават специалистите.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари