Зам.-министърът на образованието "заля" Фейсбук с произведения ден преди матурата

0

Ден преди задължителната матура по български език и литература зам.-министърът на образованието Диян Стаматов "заля" Фейсбук с цитати от произведения, които биха могли да се паднат на зрелостниците.

От личния си профил в социалната мрежа той сподели откъси от "Железният светилник" на Димитър Талев и от "Тютюн" на Димитър Димов, от "Бай Ганьо у Иречек" от Алеко Константинов и от "Песента на колелетата" на Йордан Йовков, както и стихове от "Прозорецът" на Атанас Далчев, "Потомка" на Елисавета Багряна, "До моето първо либе" на Христо Ботев, "Опълченците на Шипка" на Иван Вазов, "Ралица" на Пенчо Славейков и "Цветарка" на Христо Смирненски, пише 24 часа.

Вечерта преди матурата м.г. от фейсбук Пейо Яворов пожела успех на учениците, а после им се падна произведението му "Ще бъдеш в бяло". За да спрат всякакви спекулации, още преди месец от Министерството на образованието и науката (МОН) разпространиха списък на авторите, които могат да се паднат на зрелостниците. В него влизат Христо Ботев, Иван Вазов, Пенчо Славейков, Димчо Дебелянов, Алеко Константинов, Пейо Яворов, Елин Пелин, Христо Смирненски, Гео Милев, Атанас Далчев, Елисавета Багряна, Йордан Йовков, Никола Вапцаров, Димитър Димов и Димитър Талев, предаде "Дневник". 

Задължителната матура по български език и литература е утре, като от 8 до 12 ч. зрелостниците ще трябва да отговарят на 40 тестови въпроса и да пишат аргументиран текст по зададена тема. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари