Заловиха двама пияни пилоти на летището в Амстердам

0
Вторият пилот е глобен с 1100 евро, а на члена на екипажа може да се наложи да се яви в съда
Вторият пилот е глобен с 1100 евро, а на члена на екипажа може да се наложи да се яви в съда Снимка: Ройтерс / архив

На екипажите на самолетите не е позволено да консумират алкохол 10 часа преди полета

Полицията на летище Схипхол в Амстердам е открила двама пилоти и член на кабинния екипаж с твърде високи нива на алкохол в кръвта. Случаят е от четвъртък, съобщава сайтът NL Times. Вторият пилот е глобен с 1100 евро, а на члена на екипажа може да се наложи да се яви в съда, уточнява изданието, цитирано от БГНЕС.

Проверката за алкохол е извършена от екипа за авиационно наблюдение на полицията и Кралската военна полиция. От 06.00 ч. сутринта до 12.00 ч. на обяд екипът е проверил на летището нивата на алкохол на 101 пилоти и 341 членове на кабинни екипажи.

Вторият пилот и членът на кабинния екипаж са били от чуждестранна авиокомпания. След като са били тествани, те са продължили полета си като пътници.

На екипажите на самолетите не е позволено да консумират алкохол 10 часа преди полета. Въпреки това по време на такива проверки за алкохол властите понякога откриват членове на екипажи в нетрезво състояние.

През 2019 г. вторият пилот на планиран търговски полет от Схипхол, беше задържан и глобен, след като алкохолната проба показа, че нивото на алкохол в кръвта му е три пъти по-високо от допустимото. Година преди това пиян пилот се е подготвял за излитане, когато полицията го сваля от самолета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари