Заловиха двама молдовци и българин източвали от банкомати в Русе

2
Предстои обаче да бъде повдигнато обвинение за още 43 000 лева от банкомати в Русе
Предстои обаче да бъде повдигнато обвинение за още 43 000 лева от банкомати в Русе

Разбита е престъпна група, която е действала на територията на цялата страна. Тя се е занимавала с разбиване на банкомати и ограбване на сумите в тях. Операцията е проведена в Пловдив, съобщи на пресконференция в областния град главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Арестувани са трима души. Единият от тях е българин с двойно гражданство,  казва се А.Петков и е живеел в Пловдив, където е приютявал останалите двама - молдовците А.Терзи и В.Пащерли. Петков е осигурявал квартира на двамата и съоръжения за извършване на престъпната дейност.

Обвинението е квалифицирано като кражба на 33 000 лева. Предстои обаче да бъде повдигнато обвинение за още 43 000 лева от банкомати в Русе.

Молдовците са идвали, разбивали са банкоматите и след това са се прибирали в страната си. Няколко дни след това са се връщали за нов удар. Двамата молдовци са в ареста, а А.Петков е под парична гаранция навън. В дома му са намерени устройства за разбиване на банкоматите и различни съоръжения за престъпната дейност. Тримата мъже не са криминално проявени.

Групата е действала освен на територията на Пловдив и областта, както и в Русе, Сливен, Варна, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. Шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив Пламен Узунов допълни, че преди да бъде разбита, престъпната компания е била наблюдавана доста време.

На въпрос на журналисти подслушвани ли са били протестиращите по време на мандата „Орешарски“, главният секретар на МВР отново отрече и каза, че не знае да е имало СРС-та срещу който и да е от протестиращите. „Ако е имало такива, това е престъпление и в случая компетентна би трябвало да е прокуратурата. С нетърпение очаквам да видя какво ще бъде предоставено на прокуратурата по този въпрос и какви данни ще бъдат внесени там. В противен случай всичко, което се говори в публичното пространство, е недоказано“ каза Светлозар Лазаров.

Той беше в Пловдив за отчета на ОДП. Главният секретар похвали местното ОДП и каза, че дава за пример работата им пред всичките си колеги. Отчете 8% спад на битовата престъпност в областта, 6% по-висока разкриваемост и похвали шефа на полицията Пламен Узунов за добре свършената работа.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари