Закопчават похитителите на Адриан до дни

0
Групата била новосформирана, най-вероятно за отмъщение
Групата била новосформирана, най-вероятно за отмъщение

Похитителите на 25-годишния Адриан Златков, който беше отвлечен преди месец, ще бъдат задържани до дни, тъй като ГДБОП вече имали насоки, кои може да са те. Такава надежда изрази шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пред БНР.

Отвличането на Адриан Златков беше факт. В МВР има създаден екип за работа и този екип е от най-добрите служители от абсолютно всички оперативни структури. Екипът към момента работи доста добре. Аз съм оптимист за изхода от работата по този случай от това, което знам, че колегите са достигнали. Надявам се в най-кратки срокове да имаме и задържани“, уточни главен комисар Ивайло Спиридонов. Днешните групировки са се специализирали в определена дейност, заяви той, като подчерта, че вече няма силови групировки.

Съществуват групи в почти всеки един регион, които тормозят местното население и това е една от основните ни задачи – да елиминираме тези групи“, съобщи главен комисар Спиридонов. Според него българските престъпници не странят от международната организирана престъпност. А ГДБОП има информация за нашенци, които продължават да участват в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа. Те обаче са основно на ниско и средно ниво.

Не става ясно обаче точно каква група е посегнала на младия мъж, за чиято свобода се твърди, че са платени стотици хиляди и дори милиони откуп. Заради разследването и имената на заподозрените не се споменават и се пазят в пълна тайна, докато те не бъдат задържани.

За случая днес говори и главният секретар на МВР Младен Маринов. Той обясни, че бащата Тони Златков се е дистанцирал от МВР и работил по свой план, което затруднило силовото ведомство.

„Това е негов избор, тъй като касае живота на детето му. Ние няма как да го задължим той да го постави в риск, защото за всяка наша намеса без негово желание ще бъдем обвинявани, тъй като там все пак има заложник”, отбеляза Маринов.

Важно е по случая да не изтича актуална информация и тези, които са извършили престъплението, да не се ориентират по нашите изказвания докъде сме стигнали. Екипът е свършил много работа, но това трябва да бъде облечено и с процесуална форма, за да бъде ползвано като доказателство”, подчерта той. По думите му всичко, което от полицията са могли да съберат като доказателства, е направено.

Според главния секретар на МВР се работи и по версията за група, която е действала само за да отмъсти или за да сплаши Тони Златков, и по версията за нова група, която би извършила и следващо похищение.

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен близо до дома си на път за работа в края на август и освободен след 12 дни в плен, след като за него беше платен откуп. Похитителите след това изоставили Адриан някъде по пътя за Самоков, малко след Кокаляне. Младият мъж не е видял лицата им. Не е видял и мястото, където е държан в плен. Само споделил, че с него се държали изключително любезно. Не го били и не го наранявали.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари