Закопчаха румънец на Дунав мост за измама на пътя

0
Той продал златни пръстени менте на наивен българин
Той продал златни пръстени менте на наивен българин

43-годишен румънец ще търка наровете в български арест, след като бе закопчан на ГКПП „Дунав мост” за измама.

Чужденецът преметнал 23-годишен българин на пътя Пловдив – Хасково със златни пръстени менте, за които взел 150 лева.

Случката се разиграла на разклона преди първомайското село Бяла река около 15 часа на 29 декември м.г. Младият българин пътувал с колата си по шосето, когато видял двама мъже и жена да махат за помощ покрай спрян в аварийната лента лек автомобил „Фолксваген” с германска регистрация. 23-годишният веднага спрял и бил заговорен от единия от непознатите мъже на развален български. Румънецът се ожалил, че му било свършило горивото, ама нямал и левове, за да зареди резервоара. Казал на младежа, че има два златни пръстена и че ще му ги продаде срещу 150 лева. 23-годишният се съгласил и купил пръстените. По-късно обаче отишъл при бижутер, който бил категоричен, че пръстените не са златни. Измаменият българин отишъл в районното управление на полицията в Първомай и подал жалба, че е измамен.

От полицията изпратили снимки от камерите за видеонаблюдение в община Първомай в Съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество на Дунав мост.

Румънската полиция оказала съдействие на колегите си в България и самоличността на 43-годишния извършител и на двамата му съучастници – мъж на 52 години и жена на 42 години, скоро лъснала. Тримата били обявени за издирване и на влизане в Румъния били задържани. С постановление на районната прокуратура в Пловдив на извършителя на измамата – румънеца на 43 години, било повдигнато обвинение и бил оставен в ареста за нови 72 часа.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари