Загиналият DJ Emotion е пуснал видео от лобното си място

62
Тодор Желязков е заснел първия си залез за годината и за съжаление последния
Тодор Желязков е заснел първия си залез за годината и за съжаление последния

Тодор Желязков е заснел първия си залез за година и за съжаление последния

Трагично загиналият в района на връх Ботев варненец Тодор Желязков, известен още като DJ Emotion, е публикувал в личния си профил във Фейсбук видео, направено близо до мястото, където ден по-късно загива.

На 1 януари той се отбелязал в компанията на приятеля си Георги Георгиев и написал: „Първият залез. Съжалявам за звука, ама вятъра не прощава. За много години!

Под поста заваляха съболезнования за загубата.

Снежана Миронова показа върха, от който "един амбициозен, начетен, млад мъж от Варна намери смъртта си":

"От този връх вчера, 02.01.2021 г., пада и загива Тодор Желязков, амбициозен, начетен, млад мъж от Варна, тръгнал със свой приятел (Жоро) от х. Тъжа, през вр. Ботев, през х. Добрила, до Беклемето за 2 дни. Запознахме се на вр. Ботев. Бордист. Изпадал в различни сложни ситуации, но оцелявал. Живот, изживян на пълни обороти, с максимални скорости. И ето тук, на този връх, намира смъртта си. С часове говорихме на върха. С часове Пламен ги разубеждаваше да не предприемат този безумен преход (преход, който щяха да правят за първи път), да не подценяват обстановката и факта, че не познават планината, че са с неподходящи за зимата обувки и без котки...", разказва във Фейсбук тя.

Загиналият Тодор Желязков и негов приятел са посрещнали Нова година на хижа Тъжа, а на 1 януари са изкачили връх "Ботев". На 2 януари са предприели преход в посока хижа "Добрила". Още на първия стръмен склон, при спускане от вр. "Жълтец", Тодор се подхлъзва и се свлича около 300 метра надолу по заледения и скалист склон. По-късно е установена смъртта му, а за днес бе планувано да бъде изнесено тялото, но операцията бе отложена заради мъглата и ураганния вятър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари