Задигнаха колелото на първия българин, обиколил 100-те национални турирстически обекта

0
Кражбата е станала в района на ,,Лъвов Мост”, близо до улица ,,Козлодуй”.
Кражбата е станала в района на ,,Лъвов Мост”, близо до улица ,,Козлодуй”. Видео: БНТ

Откраднаха велосипеда на първия българин, който обиколи на две колела всички 100 национални туристически обекта. IT специалистът Петър Велков, чиято история ви показахме през септември, се обърна към екипа ни с молба за съдействие. Кражбата е станала в района на ,,Лъвов Мост”, близо до улица ,,Козлодуй”.

На 11 ноември сутринта Петър Велков заключва своя велосипед на тази ограда – точно пред входа на офиса, където работи. Колелото изчезва вечерта малко след 22, 00 часа. Още същата нощ Петър подава сигнал в полицията. Публикува и снимки на велосипеда в интернет с надеждата някой да го е видял.

,,Колелото няма кой знае каква материална стойност. То обаче има една огромна стойност за мен, защото беше мой верен личен другар в продължение на месец и половина”, споделя той.

Петър разказва, че с откраднатия велосипед е навъртял над 5 000 километра. ИТ специалистът е убеден, че ще открие колелото, защото няма друг подобен модел в страната. "Специфични са багажниците за дисаги, които са доста по-масивни от традиционните багажници за велосипеди. Стойката е много масивна. Хората дори я бъркат със стойка за мотор. Кормилото е със специфична форма тип пеперуда."

За момента обаче резултат от издирването на крадеца няма. Петър се съмнява, че проблемите в района идват от този изоставен блок, собственост на фалирала фирма. Около сградата често се навъртали съмнителни мъже. Ден след кражбата той се обадил на 112, защото видял, че в нея влизат хора. Полицията проверила сградата и намерила различни вещи, за които органите на реда предположили, че са крадени.

",Предположението е, че сградата се е превърнала в нещо като депо на обирджии. Съответно някой свива нещо отнякъде, изсипва го тук. Отбира каквото му е нужно, а другото го изхвърля като боклук в сградата”, обяснява IT-специалистът.

Петър и неговите колеги подават сигнал в Столична община с молба сградата да бъде обезопасена. А докато чакат реакцията на местните власти, Петър продължава да се надява, че някой ще познае откраднатия велосипед, с който той обиколи 100-те национални обекта на България. Всеки, който има информация за емблематичното колело може да се обади на 112 или пък да намери Петър на неговата фейсбук страница ,,България на две колела”.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари