Задържаната за смъртта на съпруга си Габриела е лице на ПП

2
Младата жена е началник на отдел "Превенции и младежки политики" в Община Бургас
Младата жена е началник на отдел "Превенции и младежки политики" в Община Бургас Снимка: ПП

Младата жена е началник на отдел "Превенции и младежки политики" в Община Бургас

54-годишната Красимира Трифонова и 33-годишната ѝ дъщеря Габриела Славова, която е началник на отдел в Община Бургас, застанаха пред съда.

Красимира Трифонова, дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд, е тъщата, която бе задържана за жестокото убийство на своя зет в София, съобщиха БНТ и bTV. Тя и 33-годишната ѝ дъщеря Габриела Славова, която също е обвиняема, влязоха в Софийския градски съд с качулки и маски на лицата. Магистратите трябва да решат дали да ги оставят в ареста за постоянно.

Адвокатите на двете поискаха заседанието да бъде при закрити врата, тъй като майката е обществено известна личност, както и да не бъдат изнасяни факти и обстоятелства около личния живот на двете обвиняеми.

Срещу майката и дъщерята са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев - съпруг на Габриела. То е извършено на 18 януари около 21,20 ч. на ул. "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев". Пеев е седял на шофьорското място в лек автомобил, като от задната седалка 54-годишната му тъща Красимира е стискала шията му, докато 33-годишната му съпруга го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на 44-годишния мъж е настъпила вследствие на удушаване.

По-късно автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко". Според разследващите двама мъже са помогнали на тъщата и съпругата да прикрият следите от престъплението.

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела Пеева, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е и причината за жестокото престъпление. 33-годишната Габриела в момента е в майчинство с второто си дете. Тя работи в Община Бургас. Скандалите между двамата, довели до убийството, били именно затова кой е баща на бебето. По неофициална информация на bTV освен 44-годишния Пейо за бащинството претендирал и бивш депутат.

Справка на Dir.bg в сайта на Община Бургас показа, че Габриела Славова е началник на отдел "Превенции и младежки политики". Оказа се обаче, че младата жена е била включена и в кандидат-депутатската листа на "Продължаваме промяната" за извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г. Славова е под номер 12, а в сайта на ПП е публикувана и снимката ѝ в публикация от 7 ноември с.г. за "Предприемчивите лица на промяната в Бургас".

Сестрата на Пейо - Милена ѝ. заяви пред БНТ, че тя и близките ѝ имат обяснение за всичко, но то ще стане ясно по време на делото. Жената каза също, че по препоръка на полицията не може да коментира повече за случая. Лаконичен беше и баща им.

"Имаме всякакви обяснения, но не контактуваме с медиите. Изчакваме всичко да излезе официално - от полицията и съдебната система", каза Орлин Пеев.

Очаква се Софийският градски съд да постанови мерките за неотклонение на майката и дъщерята.

През 2010 година Красимира Трифонова подаде жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу посланика ни в Тайланд Камен Величков, като го обвини в сексуален тормоз. Тогава стана ясно, че конфликтът между двамата датирал още от 2008 г., веднага след пристигането на Величков в екзотичната държава. Там той заварил Трифонова, която е консул, да управлява сама мисията ни и дори се представя за посланик.

Красимира Трифонова пристигнала в Тайланд през 2007 г. и работила с предшественика на Величков - Мима Николова. С новия посланик обаче не се спогодили и във МВнР започнали да валят оплаквания и от двете страни.

Заради скандала тогавашният министър на външните работи Николай Младенов подписа заповед за дисциплинарно наказание и предсрочно прекрати мандата на Камен Величков. През май 2011 г. Комисията за защита от дискриминация отхвърли жалбата на Трифонова, тъй като всичките твърдения в нея били неоснователни и недоказани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Георги
    Как е възможно по толкова брутален начин да убиеш човек и да имаш някакви права,било маски и други, покажете им лицата, нека цяла България ги види дайте гласност. Няма демокрация и няма и да има .Това е България!
  • 12
    4
    Гошко
    ...била началник на отдел "Превенции и младежки политики"... била включена и в кандидат-депутатската листа на "Продължаваме промяната" за извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г. Славова е под номер 12, а в сайта на ПП е публикувана и снимката ѝ в публикация от 7 ноември с.г. за "Предприемчивите лица на промяната в Бургас". -------------------------------------- На каква превенция, на какви политики ще учи младежите тази откачалка?! - Как се убиват хора ли? Ама наистина тая се е оказала предприемчива - предприемчива в душене и убийство на хора...
  • 6
    3
    Брат
    Как някаква 60-килограмова ще го притиска на седалката и дъртата ѝ майка ще го души? И накрая те няма да имат нито драскотина, нито синина, нито някакви следи от борба. Този 44-годишен мъж не се е бил през живота си ли? На мен ми мирише на поръчково и не знам кой ги е сготвил тея и защо
  • 16
    2
    ,,,
    НОВИТЕ ЛИЦА.
  • 16
    1
    Явно
    То в ПП-ДБ само курви, педали и мошеници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари