Задържаха русенец, издирван от властите в Германия

3
Мъжът е издирван за документна измама в Германия
Мъжът е издирван за документна измама в Германия Снимка: БГНЕС / Архив

Дежурен състав на Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 29-годишния В. М., разследван в Германия за измама

Издадената от Районен съд - Хайлброн Европейска заповед за арест (ЕЗА) е във връзка с деяние, извършено в периода 25.01.2021г. – 01.02.2021г. в гр. Бракенхайм, Германия и изразяващо се в документна измама, свързана с получаване на банков кредит. За удостоверяване на трудовата си ангажираност и доходите си В. М. представил неистински документи – доходни бележки с работодател, с който не е имал сключен трудов договор. В резултат на това е получил сумата от 18000 евро. За такова престъпление немският закон предвижда максимален срок на наказанието лишаване от свобода до 5 години. В Република България В. М. не е осъждан и спрямо него няма повдигнато обвинение за извършено престъпление от общ характер.

На 04.02.2022 г. в 10:00 часа лицето е било задържано от служители на ОД на МВР – Русе за срок от 24 часа, а след това с постановление на Окръжна прокуратура – до 72 часа. В съдебното заседание В. М. поиска по-лека мярка за неотклонение.

Окръжен съд – Русе, като съобрази всички доказателства и становища прецени, че искането за задържане на русенеца е основателно. Фактът, че лицето е издирвано и по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест, налага извода, че е налице реална опасност то да се укрие. Чрез най-тежката мярка за неотклонение ще се гарантира явяването му в производството по изпълнение на ЕЗА.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари