Окръжен съд - Русе остави в ареста обвиняем за разпространение на наркотици

0
Според съда е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, ако не бъде задържан
Според съда е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, ако не бъде задържан Снимка: iStock

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 39-годишния И. Б., привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици

Според прокуратурата, на 18.03.2022 г. многократно осъжданият мъж в условията на опасен рецидив без разрешително е държал с цел разпространение по около 5 грама хероин и метамфитамин на обща стойност около 200 лв. За такова престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. В съдебното заседание обвиняемият и неговият защитник заявиха, че искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, е основателно.

Окръжен съд – Русе счете, че доказателствата обосновават в достатъчна степен предположението, че автор на инкриминираното деяние, е именно И. Б. Според съда е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Този извод следва от предходните осъждания на лицето, създадените условия за разпространението на наркотиците, което прави вероятна възможността деецът да се укрие от наказателно преследване, а така също и да бъде упражнен натиск върху свидетели по делото, с което обективно да се затрудни хода на разследването.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на И. Б. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари