Задържаха под стража мигрантите, открити в цистерна в Русе

0

Шофьорът на тира също е задържан. Полицейска закрила е предоставена на двама от мигрантите, които са непълнолетни

На 13 юли, в хода на мащабната национална полицейска операция, насочена срещу незаконната миграция, трафикантите и съпричастните към този вид престъпления, бяха открити шестима мигранти, укрити в цистерна на паркиран товарен автомобил на тир паркинг на бул. България в Русе. Около 16:00 часа е забелязано раздвижване в отсека на капака на люк на цистерната. Служителите от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ, изпратени на място, са установили, че паркираното товарно возило е влекач "Скания" с турска регистрация и цистерна към него, също с турска регистрация. Поглеждайки през люка на средния отсек на цистерната, който е празен, униформените забелязали няколко лица от мъжки пол във видимо безпомощно състояние, съобщиха от ОД МВР - Русе.

Общо шестима са изведени от полицейските служители, подпомогнати от колегите им от пожарната /от Втора РСПБЗН/, от гранична полиция и екипите на спешна помощ. Откарани са с линейки в УМБАЛ "Канев" в Русе.

На място е установен и водачът на влекача с цистерната, за когото е изяснено, че е турски гражданин на 37 години. В хода на последвалите действия е установено още, че товарният автомобил е пътувал от Турция до Румъния, а лицата в цистерната са сирийски граждани на възраст между 14 и 45 г. След преглед в УМБАЛ „Канев“ те са освободени и са задържани за 24 часа. Към настоящия момент, всички са в добро здравословно състояние.

Две от лицата са непълнолетни и им е предоставена полицейска закрила. Ще им бъдат образувани преписки за извършване на полицейска проверка. На останалите лица ще им бъде постановена мярка „задържане под стража“, за срок 72 часа, като по случая е образувано бързо производство, по описа на Второ РУ в Русе.

Водачът на товарния автомобил също е задържан. Срещу него е образувано бързо производство по описа на Второ РУ в Русе. Ще му бъде постановена мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    092
    Да ги карат право в минимум 4 звезден хотел в Слънчев бряг на държавни разноски, по примера украинската общност!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари