Задържаха пиян шофьор на училищен автобус в Етрополе

0
Нарушителят дал личната си карта на друг мъж за даване на кръвна проба
Нарушителят дал личната си карта на друг мъж за даване на кръвна проба Снимка: Булфото / Архив

Шофьор на училищен автобус, употребил алкохол и предоставил личната си карта на друг за даване на кръвна проба, е задържан в Районно управление на МВР-Етрополе.

Това съобщиха от ОД на МВР - София.

Около 6:15 ч. вчера автопатрул на спрял за извършване на рутинна проверка училищен автобус, без пътници в него. Водачът бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 0,86 промила. Униформените съставили акт на нарушителя и отнели свидетелството му за управление на МПС.

На 52-годишния мъж бил издаден и талон за медицинско изследване на кръвта. Час по-късно в районното управление се получил сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в града, че при тях се е явил мъж, който дал кръвна проба по съставен акт, но при оформяне на документацията у медиците възникнало съмнение за разминаване на самоличността му с представената от него лична карта.

В момента на обаждането към полицията мъжът избягал. Полицейските служители реагирали незабавно и в рамките на броени минути установили извършителя. 38-годишният етрополец признал, че е използвал личната карта на своя съгражданин.

Водачът на автобуса е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари