Задържаха мним адвокат

0
Измамникът "ужилил" с хиляда лева наивни клиенти
Измамникът "ужилил" с хиляда лева наивни клиенти Снимка: Shutterstock

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.М.

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от в периода от месец ноември 2017 г. до 25.06.2018 г., в гр. Стара Загора, действайки в условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал у различни граждани заблуждение.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той излъгал, че е адвокат по професия и че ще заведе и ще води от тяхно име и за тяхна сметка граждански дела и с това им е причинил имотна вреда в общ размер на 1035 лв., като деянието е извършено в условията на повторност.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият И.М. се запознал с пострадалите пред сградата на съдебната палата в гр. Стара Загора. Той им се представил за адвокат и се договорили да заведе от тяхно име дела пред Районен съдСтара Загора.

На няколко пъти през инкриминирания период обвиняемият И.М. получавал финансови средства от пострадалите за адвокатски услуги, държавни такси и др. Същият обаче не бил адвокат, не завел дела в съда и използвал средствата за лични нужди. Обвиняемият И.М. е криминално проявен и осъждан за измама.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари