Тайни доказателства оневиняват полицая Караджов

0
Адвокатката на подсъдимия полицай заяви, че разследващите не могат да намерят доказателства срещу него
Адвокатката на подсъдимия полицай заяви, че разследващите не могат да намерят доказателства срещу него

Нови доказателства може да оневинят служителя на пловдивската Икономическа полиция Венцислав Караджов, който бе обвинен в разстрела на двамата си родители.

Той е основен заподозрян за убийството, тъй като от години имал жесток имотен спор с майка си Божура и баща си Цветан. Самият Венцислав обаче продължава да е категоричен, че няма нищо общо с покушението. Адвокат Зоя Тошкова, която се зае със защитата му обясни, че ще иска да се съберат изключително значимите, според нея, доказателства, които вероятно ще лишат прокуратурата от обосновка за обвиненията срещу Караджов, предаде "България Днес".

"Нищо не са направили в тази насока, кой знае защо", коментира юристът.

"Изобщо цялото поведение на разследващите е да ми се прави напук. А всъщност нищо значимо не могат да намерят срещу клиента ми. Просто са решили, че той е виновен, и не работят по никакви други хипотези", добавя адвокат Тошкова и пояснява, че визира и делото за незаконните стрелби. Венцислав бе обвинен, че давал пистолет на непълнолетния си син Алекс, с който го учел да стреля на вилата им в село Дедево.

"Поисках да бъде разпитан пред съдия основният свидетел. Този, който твърди, че уж бил очевидец как Венци е дал на сина си да стреля. Отказаха ми. А аз предполагам, че даже този свидетел не е бил разпитан читаво. И как ще се надяваш обвинението ти да се крепи на показания, които даже не са дадени пред съдия?", разказва юристът.

Тя коментира, че дори на мястото да са намерени гилзи от оръжието на Венцислав Караджов, това по никакъв начин не показва кой е стрелял - полицаят или синът му.

Адвокат Тошкова заяви, че в средата на месеца вероятно ще внесе искане за по-лека мярка за неотклонение на клиента й, който в момента е задържан под стража.

След като му бяха повдигнати обвинения за двойното убийство, Караджов бе разпитван 11 часа от криминалистите.

Трябваше да обяснява, че не е сутеньор, не е извършвал магистрални грабежи и няма любовница”, каза тогава адвокат Тошкова.

Бащата на полицая - Цветан Караджов, и майка му Божура бяха открити мъртви на 17 май в дома им в кв. “Христо Смирненски”. Според аутопсията те са били убити 2 дни по-рано, като в тях е изстрелян цял пълнител на пистолет.

Невинен съм. Всичко е режисирано от полицейски шеф, срещу когото пуснах рапорт за злоупотреба със служебно положение. Вместо да го уволнят дисциплинарно, го повишиха”, казва Караджов. Съпругата му Каля, която престоя 24 часа в ареста, бе освободена и се грижи за сина им.

"Момчето се държи и гледа философски на нещата“, казват близките на семейството. По-рано Алекс преживя нервен срив и се наложи да бъде воден на психолог заради изтощаващите разпити, на които бе подложен и той.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари