Задържаха мъж, наритал и преследвал жена в София

0
Обвиняемият е бил с ограничителна заповед заради домашно насилие
Обвиняемият е бил с ограничителна заповед заради домашно насилие

Обвиняемият е бил с ограничителна заповед заради домашно насилие

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа под стража 36-годишен мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от СРП, предаде Агенция Фокус.

Нарушителят е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 29.05.2023 г. в близост до бензиностанция в ж.к. "Хаджи Димитър“ в гр. София, обвиняемият не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадената в полза на П.Т., като я е доближил на разстояние по-малко от 100 метра, заплашил я със физическа саморазправа и я изритал в левия крак, като след това продължил да върви след нея.

По случая е образувано досъдебно производство.

Обвиняемият е осъждан многократно и беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Днес, 02.06.2023 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари