Задържаха избягалия шофьор, който се вряза в магазин в Пловдив

1
Беглецът е на 23 години
Беглецът е на 23 години Снимка: Запис от охранителна камера

23-годишен е авторът на зрелищната катастрофа, който се заби с колата си в шоурум до пловдивския затвор снощи и избяга.

Произшествието стана в 19:30 часа. След удара в оградата шофьорът е избягал.

"След активно издирване от служители на 01 РУ и сектор Пътна полиция тази сутрин той е задържан за срок до 24 часа", съобщиха от МВР. Водачът беглец е 23-годишен. В шофьорските групи на фейсбук още снощи го съветваха да се предаде, защото бягството от произшествието се наказва от закона по-строго, пише 24 часа.

Според очевидци автомобилът се е движел с над 100 км в час преди да катастрофира. По данни на полицията колата е летяла по бул. "Александър Стамболийски". По неизяснени обстоятелства шофьорът губи контрол, качва се на тротоара, удря металната ограда, автомобилът се завърта, помита метална врата и се блъска в бетонна стена. При удара са компрометирани тръби от битовия газопровод на града.

След каскадата шофьорът е избягал с помощта на момиче, което минути след инцидента пристигнало на място с друг автомобил. Според управителя на шоурума, избягалият водач е залитал и се е държал неадекватно. Полицията е иззела записите от охранителните камери.

По случая е образувано досъдебно производство заради значителните материални щети. Уведомен е дежурен районен прокурор. В 12,30 часа началникът на сектор Пътна полиция в Пловдив ще бъде на мястото на катастрофата. До минути предстои автомобилът да бъде изтеглен от там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари