Задържаха две жени, удряли пътници в автобус в София

0
Освен това побойничките са ги обиждали и псували
Освен това побойничките са ги обиждали и псували Снимка: iStock

Едната побойничка вече е осъждана

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две жени на 21 и 25 година, извършили хулигански действия.

На 11.10.2022 г. около 16:30 ч. в автобус на площад „Сточна гара“ в град София, обвиняемите Р. З. и Е. П. извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото като крещяли на висок тон, обиждали и псували пътниците в автобуса. Е.З. ударила един от пътниците с ръка и телефон по главата. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което с предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години, съобщиха от прокуратурата.

Р.З. е осъждана. С постановление на наблюдаващ прокурор Р. З. и Е. П. са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари