Задържаха четирима души при спецакция срещу трафик на жени

0
Групата е действала в София, Силистра, Ямбол и Бургас, а жертвите са изпращани в Германия
Групата е действала в София, Силистра, Ямбол и Бургас, а жертвите са изпращани в Германия

Четирима души са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на жени, след съвместна операция на ГДБОП и специализираната прокуратура.

Престъпната група се е занимавала с трафик на жени с цел сексуална експлоатация у нас, в Германия и в Австрия. Претърсени са адреси в София, Ямбол, Силистра, а най-много обиски са извършени в Бургас. В тези градове групировката е била най-активна, информира bTV.

Трафикантите са набелязвали своите жертви в заведения по Черноморието. Момичетата са били изнудвани да проституират по два начина. Първият е чрез симулиране на любов и връзка, чрез което са убеждавали жертвите си да заминат за Германия, а след това оказване на натиск върху близките на момичето. Вторият способ е бил чрез записване на видео на уж случаен сексуален акт с набелязаната жертва, след което следва заплашване, че записът ще бъде разпространен.

В хода на процесуално следствените действия са иззети скъпи предмети, в това число и часовници, както и 8 автомобила модели от 2018 и 2019 г. Иззети са пари и банкови нареждания, възлизащи на над 500 000 лв.

По-голямата част от жертвите на престъпната група са в Германия, а у нас са 5 момичета. Всички те са пълнолетни.

Предстоят разпити на свидетели.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари