Задържаха 17-годишен, ограбил двама непълнолетни в София

1
Младежът упражнил насилие над две деца и им откраднал джобни пари и телефон
Младежът упражнил насилие над две деца и им откраднал джобни пари и телефон Снимка: Софийска районна прокуратура

Младежът упражнил насилие над две деца и им откраднал джобни пари и телефон

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 17-годишен младеж за грабеж над непълнолетни лица, извършен в условията на продължавано престъпление.

На 20.02.2023 година около 14:30 часа в близост до спортна площадка в ж.к. „Надежда 4“ в град София, обвиняемият Д.Г. отнел пари от непълнолетния П.Я., като употребил за това сила – изритал детето с крак в областта на корема, а след това взел парите от джоба на връхната му дреха. След това обвиняемият отнел мобилен телефон от 14-годишния М.Р., като употребил за това сила и заплашване – ударил го с юмрук в лицето и държейки нож в ръката си му казал да си даде телефона.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление. Предвид възможността Д.Г. да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари