Зачестяват кражбите от автомобили в Русе

0
Полицията разследва няколко случая на кражби само от последните дни
Полицията разследва няколко случая на кражби само от последните дни

Кражби от товарен и лек автомобил разследват служители от Първо РУ.

Сигнали за престъпленията са постъпили вчера в полицията. По данни на единия потърпевш, след взломяване на задно стъкло на превозното средство с марка „Форд Транзит“, паркирано на бул. Придунавски в Русе, са отнети храсторез и моторна коса, на обща стойност около 1300 лв. На посоченото местопроизшествие е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията и е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство.

Според другия сигнал обект на посегателство е бил лек автомобил „Шевролет“, паркиран на ул. Никола Й. Вапцаров в Русе, като е проникнато в купето му и са отнети сума пари /100 лв/, флаш памет, трансмитер и зарядно за навигация. Нанесената щета е заявена за около 200 лв. Извършен е оглед на място от полицията и по този случай също е образувано дознание.

Друг случай на кражба от автомобил разследват и служители от Второ РУ. Вчера в районното управление е сигнализирано, че за времето от 12:00 часа на 28 октомври до към 07:30 часа на следващия ден, чрез използване на подбран или подправен ключ, или през оставена незаключена врата е било проникнато в лек автомобил „Ситроен Ксара", паркиран на ул. Рени в Русе и са откраднати четири алуминиеви джанти, куфар с винтоверт и още два куфара със строителни инструменти.

На местопроизшествието е извършен оглед от полицията и е започнало разследване на престъплението, като е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари