Забелязахте ли, че Инстаграм смени логото си?

0
Хората, никак неизненадващо изразиха мненията си за новото лого, а те бяха по-скоро негативни
Хората, никак неизненадващо изразиха мненията си за новото лого, а те бяха по-скоро негативни

Забелязaхте ли, че Instagram смени логото си тази седмица.

Хората, никак неизненадващо изразиха мненията си за новото лого, а те бяха по-скоро негативни, пише Profit.bg

В проучване на AdAge, 67% от хората казват, че предпочитат старото лого. От Adweek определиха новото лого като “пародия”, GQ го нарече “промяната на лого, която никой не искаше.” От Independent обясниха “защо може да не ви хареса.”

Разбира се, Instagram не е първата технологична компания която промени логото си напоследък. Всъщност сагата около логото на Instagram наподобява тази на три други компании от Силициевата долина, които направиха същото и бяха посрещнати с подобни подигравки.

Преди тези трите напоследък имаше и други. Instagram няма да изгуби своите 400 милиона потребители затова, че си е сменила логото. Обикновено лого, на което хората се присмиват не се отразява негативно на бизнеса. (Tropicana, която похарчи 35 млн. долара за ребрандира, а след това отчете 20% спад на продажбите в резултат на това, е паметно изключение.) Потребителите на един продукт, приложение или уебсайт винаги не харесват промяната отначало. В почти всички случи негативната реакция на ново лого скоро отминава и хората продължават нататък.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари