За Стоянка Мутафова, но не в минало време

0
Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки
Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки

Легендата на българския театър напусна този свят преди по-малко от месец

Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря ѝ Мария Грубешлиева - Муки. Легендата на българския театър напусна този свят преди по-малко от месец. В дома ѝ тази Коледа за първи път не е имало елха. Но в него Муки грижливо пази всичко, което ѝ напомня за неуморимия дух на Стоянка.

„Не съм направила елха, нямах и желание да я правя. Чувствам, че Стоянка е все още тук. Все още се събуждам вечер да и давам лекарствата. Ставам, но нея вече я няма”, разказва Муки.

„Няма нещо свързано със Стоянка, което да не ми е скъпо. Тя казваше, че иска Нейчо да си я прибере… и си отиде на Никулден. Знам, че тя е плътно до мен. Тя искаше да не си отива само и само да не ме остави”, продължава да разказва Грубешлиева.

„Ние с нея бяхме много свързани. Изкарахме един живот заедно. Със сигурност много я интересува как ще я запомня. Последните месеци ми казваше, че ще ми липсва много и беше права. Стоянка си реши да си отиде, тя не искаше да се превърне в една старица, която да има нужда от помощ за всичко”, казва Муки.

„Имам много сладко малко кученце-бебе, занимавам се с него. Вярвам също, че ако по някакъв начин вярванията съществуват, тя ще намери начин да озари пътя ми”, добавя тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари