За първи път в Русе ще се проведе Празник на дунавската риба

2
Дунавска кулинарна купа ще насърчава туризма в крайдунавския град
Дунавска кулинарна купа ще насърчава туризма в крайдунавския град

За първи път в Русе се предвижда провеждането на Дунавска кулинарна купа и Празник на дунавската риба.

Това стана ясно след редовно заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Община Русе, водено от зам.-кмета и председател на Съвета - г-жа Златомира Стефанова в заседателната зала на Община Русе.

Дневният ред на заседанието включваше отчет на дейностите по Програма за развитие на туризма на Община Русе за 2019 г. и предложение за Програма за развитие на туризма на Община Русе за 2020 г.

Заседанието премина в конструктивен диалог. Бяха обсъдени основните направления и събития. В Програмата, са включени изисканите от туристическия бизнес дейности, свързани с рекламирането на града и региона, както и събития свързани с изграждане на специфичен туристически продукт. В Програма за развитие на туризма на Община Русе за 2020 е планирано и участие на общината в ключови международни форуми. За първи път в Русе се предвижда провеждането на Дунавска кулинарна купа и Празник на дунавската риба.

Предложените отчет и Програма за развитие на туризма за 2020 г. бяха приети единодушно и предстои да бъдат разгледани на сесия на Общински съвет -Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари