За Коледа не си купувайте безалкохолно!

0
По-добре си купете нещо друго!
По-добре си купете нещо друго!

За Коледа не купувайте газирани безалкохолни.

Такъв призив отправи кардиологът д-р Сотир Марчев в сутрешния блок на БНТ във връзка с повишеното пазаруване, което се очаква в следващия месец.

По-добре си купете някоя дрешка, панталон, но не посягайте към безалкохолните”, каза той.
И децата знаят, че не бива да се прекалява с алкохола. В последните години се наблюдава увеличено потребление на газирани напитки”, посочи медикът.

От газирано се качва кръвно толкова, колкото и от готварска сол. Чистата сода, дори без захар, е много по-вредна”, обясни той.
Марчев коментира и други храни и напитки, сочени за вредни.

Кафето е всъщност плод. Ние нямаме никакви доказателства, че кафето пречи. Но всеки човек е индивидуален”, каза той и добави, че всеки понася кафето различно.

„Трябва човек сутрин да си го пие с удоволствие. Ако не те кефи, не се мъчи”, препоръча той.
Рецептата за всичко е умереността. Това е голямо човешко достойнство, което го притежават малцина хора”, коментира кардиологът.

По отношение на алкохола той препоръча: „ Ако пиете много – намалете. Ако не пиете, не почвайте. Ако пиете малко, продължавайте така. Ние не съветваме никой да започва да пие”.
Марчев посочи още, че когато става дума за животински и растителни храни, но хората със здравословни проблеми се препоръчват растителните, но това не означава всички.

Плодовете, които растат около нас, са плод на изкуствена селекция. Те имат много повече захар, отколкото в древността. Зелените листни неща са възможно най-добрите”, каза той.
Колкото до твърдението, че намаляването на стреса удължава живота, Марчев обясни, че според последно изследване това става с не повече от три месеца.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари