За един народ може да се съди по събитията, с които се гордее!

0
Министър-председателят Бойко Борисов поздравява всички българи по случай 108-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България
Министър-председателят Бойко Борисов поздравява всички българи по случай 108-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Министър-председателят Бойко Борисов поздравява всички българи по случай 108-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България, съобщават от правителствената информационна служба.

В поздравителния адрес министър-председателят пише:

"Скъпи сънародници, Днес честваме едно от онези велики събития в нашата история, с които държавата и народът ни заслужиха правото си да вървят с гордо вдигнато чело през времето напред.

Обявяването на Независимостта на България беше онзи акт, който показа, че българският народ не само може да започне, но и да завърши едно дълго и трудно дело, каквото е националното освобождение – процес, който изисква обществено единение около значима кауза, вътрешнополитическо съгласие за защита на националния интерес, ловка дипломация.

Той превърна България от обект в субект на световната политика.
За един народ може да се съди по събитията, с които се гордее. Фактът, че цяла България се прекланя пред дързостта на прозорливите строители на съвременната ни държава, ми дава вяра в доброто бъдеще на страната ни. 
Обявяването на Независимостта през 1908 г. даде привилегията, но и задължението на българския народ сам да определя съдбата си.

Това могат да правят само личности, които са независими по дух и поведение. Убеден съм, че го можем, защото е в гените ни.
Честит празник!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари