Юношите на Дунав завоюваха бронзови медали

1

Бронзови медали завоюваха юношите на Дунав на завършилото Държавно отборно и индивидуално първенство до 18 години в град Пловдив (2-4 април).

Христиан Георгиев, Огнян Тодоров и Константин Камбуров оглавиха своята предварителна група с отборите на “Тетрон” Плевен и “Пътинженеринг” Търговище. На четвъртфиналите победиха категорично с 4:0 “Дигеста” София. На полуфиналите момчетата бяха спрени от бъдещите шампиони “Стоянстрой” Пловдив с 1:4. За третото място те се пребориха с “Роса – 1 ” Попово – 4:2.

Девойките – Ивон Кръстева, Ванеса Цонева и Милена Маринова завършиха седми.

На личното юношите не успяха да намерят себе си – Георгиев и Тодоров загубиха във втори кръг, а Камбуров в трети. Въпреки това на двойки – Георгиев/Тодоров завоюваха бронзов медал. При смесените двойки Огнян Тодоров и Мирослава Андронова (Две Могили) завоюваха вицешампионска титла. Те загубиха финала от Ерен Бекир/Кръстина Иванова “Стоянстрой” Пловдив.

При девойките Ивон Кръстева след добра победа над Теодора Петкова “Комфорт” Варна влезе в първите осем. На двойки с Ванеса Цонева те загубиха своя четвъртфинал от кадетките на Ардино.

След държавното за юноши предстои ново предизвикателство на състезателите на Дунав – Б група мъже. 

Третия турнир от шампионата ще се проведе на 14 и 15 април в залата на ул Щип 4 в Русе. Георгиев/Тодоров/Камбуров ще бъдат подпомогнати от опитния Цветомир Цонев. Във временното класиране русенци са втори след отбора на “Монтана”.

В събота мачовете ще бъдат от 15:00 и 17:00 часа. А в неделя от 9:30 и 11:30 часа. Дербито с “Монтана” ще бъде в неделя от 11:30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари