YouTube: Дните на телевизията са преброени!

0
Това прогнозира шефът на бизнес операциите във видео гиганта YouTube Робърт Кинкъл
Това прогнозира шефът на бизнес операциите във видео гиганта YouTube Робърт Кинкъл

Дните на обикновената телевизия вече са преброени.

Това прогнозира шефът на бизнес операциите във видео гиганта YouTube Робърт Кинкъл. Той допълни, че не след дълго по-голямата част от видео съдържанието ще бъде консумирана по друг начин.

В изказването си по време на CES 2016 Кинкъл коментира бъдещето на дигиталното видео и това как то все повече влияе на начина, по който хората общуват с медиите.

"Дигиталното видео ще изпревари телевизията и ще се превърне в най-разпространения начин, по който хората прекарват свободното си време преди края на това десетилетие", казва той.

В речта си Кинкъл, който преди това е работил за Netflix, припомня собствената си прогноза от преди четири години, според която до 2020 г. цели 90% от уеб трафика ще бъде видео трафик. Сега той коригира предвиждането си и счита, че това ще стане година по-рано - към 2019 г.

"Категорично поддържам прогнозата си. Дигиталното видео ще расте не просто постепенно, а мащабно. Дори и сега младото поколение вече гледа повече стрийминг видео, отколкото нормална телевизия", завършва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари