Явиха се трима кандидати за омбудсман на Русе

1
Новото име сред желаещите е на Наталия Къснеделчева, магистър по право, финанси и кредитиране, бивш управител на "Винпром Русе"
Новото име сред желаещите е на Наталия Къснеделчева, магистър по право, финанси и кредитиране, бивш управител на "Винпром Русе"

Новото име сред желаещите е на Наталия Къснеделчева, магистър по право, финанси и кредитиране, бивш управител на "Винпром Русе"

Трима са новите кандидати за омбусман на Русе, които са подали документите си в Общинския съвет, съобщи БРЯГ.

Двама от тях вече са добре познати на русенци. Това са Валентин Димитров, бивш директор на Областната инспекция по труда в Русе, и Мариян Димитров - общественик, които бяха кандидати и на предходното състезание през септември 2021 г.

Новото име сред желаещите да станат омбудсман на града е Наталия Къснеделчева, магистър по право, финанси и кредитиране. В биографията ѝ е вписано, че е била управител на "Винпром Русе", кандидат за кмет и за депутат от листата на НДСВ, а на изборите през април 2021 година е кандидат за депутат от листата на "Републиканци за България" на Цветан Цветанов. Наталия Къснеделчева бе лаконична: "Всеки, който отговаря на условията, може да си подаде документите и да кандидатства. Аз не членувам в никаква партия. Моята кауза е Русе."

"Кандидатирам се за втори път за омбудсман. Предишния път изборът не мина, но зад мен застанаха 24 души от Общинския съвет. Длъжен бях да оправдая доверието им, затова подадох отново документи. Но който и да спечели, Русе вече трябва да има обществен посредник - това е по-важното", подчерта Валентин Димитров. Той единствен от тримата кандидати вече има опит като омбудсман, защото е бил Обществен посредник на Община Вятово.

Конкурсът бе обявен на 24 февруари тази година. Както е по регламент, вчера комисията по избор на Обществения посредник отвори пликовете с документите на кандидатите за поста. Събеседването с допуснатите кандидати ще се проведе на 24 април 2023 година в 17:30 часа в заседателната зала на Община Русе, площад „Свобода” № 6, ет. 3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    до 15
    Защото не сме проститутки и имаме себеуважение!
  • 2
    15
    МАРИЯН ДИМИТРОВ
    А някой от вас критикарите защо не се кандидатира, че да ни покаже как се печели този конкурс?!
  • 5
    14
    Тъпотия да шия!
    През 2021 г. 10 гласа не стигнаха на Валентин Димитров да бъде избран за обществен посредник на Община Русе. Бизнесменът от Мартен е известен като бивш лидер на КТ „Подкрепа“ в Русе в продължение на 12 години. Той е бивш директор на Областна инспекция по труда, както и омбудсман на Ветово от 2011 г. до 2013 г. За избор на обществен посредник бяха нужни две трети от общия брой на съветниците или 34 гласа, а в тайното гласуване Валентин Димитров събра едва 24. В състезанието тогава участва още и градския общественик Мариян Димитров. Сега през 2023 г. двамата стари кандидати Валентин Димитров и Мариян Димитров правят пореден нов опит да се класират за русенски омбудсман.
  • 5
    13
    Урсула фон дер ЛайНен
    Тази е готина путка нищо, че е тъпа. Дащна и непретенциозна. Трябва да стане омбусман с тези си качества!
  • 5
    12
    Кольо
    Какви кандидати бе тези трябваше да са в затвора отдавна да еба и изродите долни нямат наядане
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари