Шести опит за избор на омбудсман в Русе

0
Кандидатите за обществен посредник са трима
Кандидатите за обществен посредник са трима Снимка: Общински съвет - Русе

Кандидатите за обществен посредник са трима

Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание, на което бяха разгледани предложенията на кандидатите за обществен посредник на крайдунавския град. Това е шестата процедура, в която комисията към Общинския съвет се опитва да вземе решение кои от кандидатите да бъдат допуснати до събеседване и ще има ли Русе свой местен омбудсман.

Трима бяха кандидатите, подали своите документи в деловодството на Общински съвет – Русе в срок до 7 април тази година, съобщиха от Общински съвет - Русе.

Досега в града ни са били организирани и проведени пет конкурса, но без резултат и никой от кандидатите не е бил одобрен. Събеседванията са били през 2013 г., 2014 г., 2016 г. и през месеците юли и октомври 2021 г.

При шестия опит за избор на Обществен посредник бяха допуснати до събеседване Валентин Димитров, Наталия Къснеделчева и Мариян Димитров.

Комисията беше единодушна при вземането на решение. На следващия етап от процедурата, който е събеседване и ще се проведе на 24 април 2023 г., в 17:30 ч., в заседателната зала на Община Русе, пл. „Свободна“ №6, ет. 3, кандидатите ще имат на разположение 5 минути за представяне, а след това ще отговарят на зададените към тях въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    МАРИЯН ДИМИТРОВ
    От 2014 г. настоявам Русе да има Обществен посредник. Участвам в конкурсите от 2021 г. В момента работя по трудов договор!
  • 5
    5
    Истината е че
    Община Русе има нужда от отговорно и качествено работеща администрация и кмет, не от калинки, които обслужват интересите и потентността на кмета комплексно. А предложението за тази безполезна длъжност е на всеизвестния обслужващ личните си интереси и тези на БСП и настоящия куимет И. Баничката. А това означава, че нещо не е в ред и целят други неща.
  • 6
    4
    До М.Д.
    И като те изберат и наемат за обществен безполезник, ако това се случи, каква е гаранцията, че кметът ще отговори на въпросите или че отговорът няма да е формален и безполезен, т.е. нищо незнаещ? Досега толкова години защо не си намери друга работа и сега напираш за тази като че ли си венчан за нея? Хайде в края на мандата на този също безполезен кмет да не се натискате за "сладка работица".
  • 4
    3
    МАРИЯН ДИМИТРОВ
    Русе има нужда от обществен посредник между гражданите и администрацията. Не е от голямо значение кой от тримата ще избере Общински съвет - Русе. За 11 години съм задал над 100 въпроса на кмета и администрацията. От тях 80 % бяха иницирани от гражданите!
  • 13
    2
    Това е то
    Русе няма нужда от местен "Обществен безполезник". Вложете парите за заплатата му в нещо смислено и полезно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари