Япония представи първия в света пътнически самолет "Star Wars"

1

Най-голямата японска авиокомпания, ANA, представи дълго чакания от феновете на “Междузвездни войни” R2-D2 джет – един от трите тематични самолета, които ще обслужват различни полети тази есен, информира ни esky.bg.

Уникалната премяна на Boeing 787-9 е вдъхновена от емблематичното малко дроидче R2-D2, което във филмовата поредица служи на Анакин и Люк Скайуокър, а сега ще обслужва полети между Токио и Ванкувър.

215 местният дриймлайнер, който се очаква да полети на 18 октомври, бе представен в завода на Боинг в покрайнините на Сиатъл. Партньорството на авиокомпанията с Дисни е част от стратегията за популяризиране на предстоящия седми епизод от поредицата – “Силата се пробужда”.

На борда пътниците ще могат да гледат всички предишни епизоди, като това ще бъде първото излъчване на филма на борда на самолет.

След Токио–Ванкувър, R2-D2 ще лети и по маршрути между Япония и дестинации в Сащ, Европа, Австралия, Китай и Индонезия.

Следващият самолет ще бъде показан през ноември

Boeing 767-300 с премяна, вдъхновена от чисто новия герой от последната серия – BB8, се очаква да бъде представен през ноември. Той ще оперира по вътрешни японски маршрути.

Още един R2-D2, но този път Boeing 777-300 ER, пък ще видим през март 2016 г., като той ще лети между Япония и Северна Америка. Тепърва предстои дестинациите да бъдат уточнени.

Готови ли сте за междузвезден полет?

Източник: esky.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари