Япония отправи първото по рода си предупреждение за недостиг на ток

0
Правителството помоли населението да пести енергия
Правителството помоли населението да пести енергия Снимка: БГНЕС

Правителството помоли населението да пести енергия

Японското правителство във вторник издаде първото си предупреждение за евентуален недостиг на електроенергия след земетресение миналата седмица, което затвори няколко централи, като дефицитът се усложни от технически проблеми, засягащи Tokyo Electric Power Со, предаде Ройтерс (Reuters), цитиран от Dir.bg.

Японското министерство на икономиката, търговията и индустрията издаде предупреждение за райони, снабдявани от Tokyo Electric (Терсо) и Tohoku Electric Power Со, в очакване на скок в търсенето във връзка със застудяване на времето. Правителството също така призова гражданите да намалят потреблението на енергия.

"Молим за вашето сътрудничество, за да пестите електроенергия колкото е възможно повече, като например да настроите термостатите си на около 20 градуса по Целзий и да изключите всяко ненужно осветление", каза на пресконференция главният секретар на правителството Хирокадзу Мацуно.

Мацуно добави, че е малко вероятно искането за пестене на електроенергия да продължи след вторник предвид очакваното повишаване на температурите и добавянето на повече енергия слънцето с подобряване на времето.

Същевременно Терсо заяви във вторник, че технически проблеми са причинили прекъсване на тока за около 2120 домакинства в три префектури близо до Токио към 11:34 часа местно време.

Хироши Окамото, старши изпълнителен директор на Терсо Power Grid, каза пред репортери на правителствена пресконференция, че прекъсванията не са свързани с недостига на електроенергия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари