Wizz Air с две нови дестинации от София

0
Нов самолет се присъединява към флота на компанията
Нов самолет се присъединява към флота на компанията

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и водещ превозвач в България - Wizz Air, днес разположи своя 7-ми самолет на Летище София и открива две нови линии от столицата на България. 

Най-новите полети на WIZZ свързват София с Базел-Мюлхауз-Фрайбург и с Донкастър Шефилд. Полетите ще се извършват в понеделник и петък, като цените на билетите са 39,99 лева.

Инвестицията за новият самолет на компанията е 98 милиона долара. Ще бъдат открити и 36 нови работни места за авиокомпанията. Разширяването на WIZZ флота ще допринесе също за развитието на местната икономика подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия.

През 2017 Wizz Air ще има осем самолета базирани в България, седем в София и един във Варна,създавайки екип от над 300, ориентирани към клиента служители. Мрежата на WIZZ в България сега е изградена от 43 линии, включително една вътрешна между София и Варна. 

Първият полет на Wizz Air от София излетя през 2005 и оттогава компанията стана пазарен лидер сред авиокомпаниите в България. През последните 12 месеца, до края на 30 ноември, WIZZ е превозила над1,7 милиона пътници по нискотарифните си линии до и от трите български летища: София, Варна и Бургас. Чрез дейността си в България през тази година Wizz Air подкрепя 1200 работни места** в асоциираните индустрии.

Като признание за непрекъснатото развитие на авиокомпанията и отличното й обслужване, WIZZ наскоро бе удостоена с наградите “Sky Award” за най-предпочитана нискотарифна  авиокомпания в България и“Sky Star 2016” за най-добър авиопревозвач на годината в България.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари