Wikipedia ще използва изкуствен интелект

0
Инструментът ще помага на редакторите на статиите на сайта да поддържат качеството на материалите
Инструментът ще помага на редакторите на статиите на сайта да поддържат качеството на материалите

Wikimedia Foundation, организацията, грижеща се за съществуването на Wikipedia, съобщи, че ще използва изкуствен интелект за откриване на „лоши” редакции на статиите, пише Kaldata.com.

Инструментът ще помага на редакторите на статиите на сайта да поддържат качеството на материалите, за да отсява подозрителните редакции от качествените материали. Wikipedia заявява, че инструментът, който те ще ползват се нарича  Objective Revision Evaluation Service (ORES) и по думите на организацията „ще снабди редакторите с рентгенови очила”, за да могат лесно да намерят въпросните проблемни материали, които са излезли от големия куп статии, пускани и редактирани всеки ден.

„Услугата въоръжава редакторите на Wikipedia с инструмент за откриване на редакции, накърняващи репутацията на сайта и позволява бързата оценка на статия в Wikipedia. Ние поднасяме този инструмент под формата на открита услуга, така че всеки да може свободно да я ползва”, споделят от Wikipedia, допълвайки, че свободната енциклопедия получава по близо милион редакции на статии дневно.

Wikimedia споделя, че инструментът е бил тестван от известно време и той функционира вече в няколко услуги и представянето му надхвърля очакванията на хората от Wikipedia.

Не е сигурно, дали въобще човек някога ще успее да създаде самоосъзнат хуманоид с изкуствен интелект, но AI технологиите навлизат все повече в нашето ежедневие. Може да го видим от страниците на търсачката на Google, при препоръките за музиката, която харесвате в набор от услуги, като YouTube, във финансовия и банковия сектор, в медицината и онлайн рекламата и даже за писане на журналистически статии и поезия.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари