Взаимни обвинения и пълен разнобой по темата Украйна у нас

0
Управляващи и опозиция се скараха даваме ли или не оръжия на Украйна
Управляващи и опозиция се скараха даваме ли или не оръжия на Украйна Видео: NOVA

Опозиция и управляващи в нов спор за това трябва ли да изпратим военна подкрепа към Украйна

 Бившият премиер Бойко Борисов заяви, че има износ на оръжие, което разгневи властта, предаде NOVA

В същото време военната тема стана причина за кръстосан огън между партиите в коалицията. А премиерът Кирил Петков обяви във Facebook, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство за закупуване на боеприпаси. 

Според партиите в коалицията решението за това какво въоръжение да се изпрати зависи изцяло от Народното събрание.

„Институция, която трябва да даде мандат на МС по отношение на това какво конкретно ще се изпрати. Трябва да има конкретен дебат”, обясни Балабанов.

Остава неясно кога и дали ще се реализира предложение на премиера Петков - българска делегация, представена от партньорите в управлението, да пътува до Украйна, за да вземе информирано решение.

„За да уверим с очите си колко страшен е адът там. Колегите от БСП още разсъждават по темата. Не знам кого ще пратят? Ще пратят ли някого на тази делегация?”, каза още Балабанов.

Проблемите пред управляващата коалиция станаха причина за критика от бившия премиер - Бойко Борисов.

„Президентът Зеленски ясно каза – „Да отиват само тези, които имат какво да му помогнат, а не за сълзливи селфита”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов обвини БСП, които са твърдо против изпращането на оръжие.

„Ние и сега даваме много оръжия, но задкулисно, тайно, в разрез с всичко, което обещаваха от „Продължаваме Промяната". Оръжейните ни заводи работят на пълни обороти. Точно продукцията, която използват в Украйна. Неслучайно БСП мълчат, това стана с техен подпис. Това е двуличие и те трябва да си отидат”, категоричен бе той.

Тези думи предизвикаха вицепремиера Корнелия Нинова, която написа във Facebook „Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. И къде видя товарителници за Украйна?", попита тя.

„Има два полета за летище Режов в Полша, които са за износ на 630 000 милиметрови изстрели.  Предполагаме че тези оръжия са стигнали до Украйна", каза Христо Гаджев, депутат от ПГ на ГЕРБ.

На този фон последва призив.

„Парламент ,президент, премиер, МС - трябва да сме единни в такава ситуация защото не трябва да сме безучастни”, призова Балабанов.

А коалиционните искри бяха подплатени с думите на Нинова:„Първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доход? Загрижили се за световния ред, без грам грижа за собствения си народ”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    русенец
    "Има два полета за летище Режов в Полша, които са за износ на 630 000 милиметрови изстрели. " Нямам представа какви са тези 6,3 километрови изтрели, чак такъв калибър не съм чувал. Но друго исках да кажа, ако има дебат и гласуване за износ/подаряване на оръжие и муниции на Украйна, дебатът да се предава по телевизията, а гласуването да е поименно. Да знаем кой хубостник как е гласувал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари