Вторичните трусове не спират 14 дни след земетресението в Турция

0
Властите в страната успокояват, че няма риск от епидемия от заразни болести
Властите в страната успокояват, че няма риск от епидемия от заразни болести Видео: bTV

Властите в страната успокояват, че няма риск от епидемия от заразни болести

Вторичните трусове в Турция не спират вече 14 дни след силните земетресения. Най-силният от тях е бил усетен снощи в Кахраманмараш. Няма данни за пострадали хора или нови разрушени сгради, информира bTV.

В района на Адана беше отчетено земетресение с магнитуд 4,7. На този фон властите в града предупреждават, че сравнително силните вторични трусове ще продължат и затова призовават хората да са внимателни – да избягват местата с вече напукани и силно компрометирани сгради.

В същото време здравните власти в Турция засилват грижата за пострадалите от силните земетресения в началото на февруари. Полагат се грижи и за хората, които нощуват в палатковите лагери, защото са останали без дом.

Към момента не са отчетени случаи на холера или друг вид заразни заболявания. Властите успокояват, че няма риск от епидемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари