ВСС отхвърли исканията на Гешев за две експертизи

0
Пленумът на съвета отхвърли доказателствени искания на главния прокурор във връзка с предложението за отстраняването му
Пленумът на съвета отхвърли доказателствени искания на главния прокурор във връзка с предложението за отстраняването му Снимка: БТА

Пленумът на съвета отхвърли доказателствени искания на главния прокурор във връзка с предложението за отстраняването му

С голямо мнозинство Пленумът на Висшия съдебен съвет отхвърли всички нови доказателствени искания на главния прокурор във връзка с предложението на четирима членове на Прокурорската колегия за предсрочното му освобождаване.

Иван Гешев и защитата му настояваха за назначаването на две експертизи - "социологическа", която да отговори какво е нивото на доверие на обществото към съдебната власт към дата 15 май, и "етимологично - лингвистична", която да установи какво е лексикалното и граматическото значение на думите в израза "политически боклук". Именно, заради този израз, изречен на 15 май по адрес на народните представителите, е и искането за прекратяване мандата на Иван Гешев, по което кадровиците дебатират вече втори ден, информира БНР.

След като исканията бяха отхвърлени, започна изслушването на заместник - главния прокурор Даниела Машева за емоционалното състояние на главния прокурор.

След края на изслушването ще се изяснява как ще продължи заседанието, тъй като още миналия четвъртък Гешев предупреди, че в ранния следобед ще пътува за срещи в Европейския парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари