Всички общински дружества са на печалба!

0
Това са „Общински пазари” ЕООД, „Летище Русе“ ЕООД, 6 лечебни заведения
Това са „Общински пазари” ЕООД, „Летище Русе“ ЕООД, 6 лечебни заведения

Днес, Комисия за оценка финансово-икономическите резултати на общинските еднолични търговски дружества за 2015 г., назначена със заповед на Кмета на Община Русе, прие Годишните финансови отчети за изминалата година на 8 търговски дружества със 100% общинско участие.

Това са „Общински пазари” ЕООД, „Летище Русе“ ЕООД, 6 лечебни заведения.

С положителен финансов резултат през 2015 г. приключват всички общински еднолични търговски дружества.

„Общински пазари” ЕООД, което стопанисва 11 търговски обекта, за поредна година приключва финансовата 2015 г. със счетоводна печалба в размер на 305 хил. лв., с 34 хил.лв. повече от 2014 г.  През 2015 г. приходите на дружеството се формират основно от отдаване под наем на търговски площи и съоръжения и са със 17 хил.лв. повече от предходната година, благодарение на направените реконструкции на пазар „Чародейка“, оптимизация на търговски площи на Централен общински пазар, привлечените нови наематели и увеличения интерес от страна на клиентите.

За 2015 г. „Общински пазари” ЕООД  е внесло в бюджета на Община Русе 261 000 лева. През 2016 г. дружеството има намерение да осъществи реализацията на няколко проекта, свързани с реконструкция и модернизация на стопанисваните пазари, да доизгради и съхрани изградената инфраструктура и да запази интереса на наематели и клиенти в условията на конкуренция в търговския бранш.

С  предоставените от общинския бюджет 220 000 лева на общинските търговски дружества-лечебни заведения: „Диагностично консултативен център 1 – Русе” ЕООД – 50 хил.лв.; „Медицински център 1 – Русе” ЕООД – 20 хил. лв.; „Център по дентална медицина 1 – Русе” ЕООД – 100 хил.лв. и „Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе” – 50 хил. лв., лечебните заведения са използвали за закупуване на медицинска апаратура.

С финансовата помощ от Общината, лечебните заведения са постигнали изпълнение на инвестиционните си програми. Обща тенденция в общинските лечебни заведения е обновяване на медицинската апаратура, както и много добро функциониране на изградените системи за продължаващо обучение на висшия медицински персонал и специалистите по здравни грижи.

Комисията ще предложи на Общински съвет – Русе: да бъде отчислен 50% дивидент за Община Русе от печалбата на „Общински пазари” ЕООД,  в размер  на 130 625 лв. и да бъдат освободени от внасяне на дивидент общинските еднолични  търговски дружества – лечебни заведения, като средствата се използват от дружествата за изпълнение на инвестиционната си програма за 2016 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари