Все повече хора поръчват храна за Бъдни вечер от ресторант

0
Независимо дали гозбите ще са приготвени у дома или по модерно - в ресторант, надеждата на всички ни е една, а именно новата година да бъде по-добра.
Независимо дали гозбите ще са приготвени у дома или по модерно - в ресторант, надеждата на всички ни е една, а именно новата година да бъде по-добра. Снимка: zavedenia.com

Заведенията се надпреварват да предлагат празнични менюта

Трескава подготовка за празничната трапеза часове преди един от най-големите християнски празници - Бъдни вечер. Тази година под знака на пандемията и изолацията все повече семейства предпочитат да поръчат храна от ресторант, вместо да я приготвят у дома, предава NOVA

Идеята ни е да прекараме време заедно. За нас, като родители, това е най-големият подарък”, казва Камелия Ружева, която ще запретне ръкави да приготви домашна семейна вечеря.

За трапезата на Бъдни вечер все още много българи се доверяват само на бабините рецепти. Ако гледаме официалните цени на борсата, тази година празничната трапеза ще ни излезе по-евтино от 2019 г. Съветът на експертите обаче е да бъдем бдителни, когато пазаруваме, защото броят на нелоялните търговци по празниците е висок.

Пандемията от COVID-19 оставя своя отпечатък и върху трапезата на Бъдни вечер. След като останаха затворени за празниците, много ресторанти се пренасочиха към доставката на постна трапеза за големия празник.

Дълго време обмисляхме дали да правим меню за Коледа и Бъдни вечер, но интересът е огромен. Разчитаме на това сервитьори и бармани да бъдат доставчици”, каза Георги Янев, главен готвач.

Над 70% от българите ще прекарат Бъдни вечер и Коледа в тесен семеен кръг. Ресторантите отговарят и на това условие – като подготвят празнични менюта за двама.

Независимо дали гозбите ще са приготвени у дома или по модерно - в ресторант, надеждата на всички ни е една, а именно новата година да бъде по-добра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари