Все повече бременни са в болница след усложнения от Ковид-19

0
Рискът от преждевременно раждане и мъртвородено бебе е два-три пъти по-голям, предупреждава акушер-гинеколог
Рискът от преждевременно раждане и мъртвородено бебе е два-три пъти по-голям, предупреждава акушер-гинеколог Снимка: iStock

Почти една пета от тежко болните пациенти, нуждаещи се от апаратно дишане, са неваксинирани

Тревожна тенденция - във Великобритания расте броят на хоспитализираните бременни жени след усложнения от Ковид-19. В Съединените щати и Канада също наблюдават все повече родилки, настанени в интензивни отделения, информира Bulgaria On Air.

Според данните на британската здравна служба, почти една пета от тежко болните пациенти, нуждаещи се от апаратно дишане, са неваксинирани бременни жени. За да избегнат усложнения и фатален край, специалистите призовават бъдещите майки да се имунизират срещу Ковид-19.

"Бременните жени са много уязвими. Вероятността да се нуждаят от интензивна грижа е голяма. Рискът от преждевременно раждане и мъртвородено бебе е два-три пъти по-голям", каза консултант акушер-гинекологът в град Хартфордшир Жасмин Леонс.

Тревожни сигнали идват и отвъд Океана. В Канада броят на заразените расте, докато лекари настояват за спешна информационна кампания, която да разсее съмненията около безопасността на ваксините при бременност. Татяна е сред неваксинираните жени, които попадат в интензивното отделение на болницата в Албърта.

"Планът беше да се ваксинирам след като родя. Трябваше да го направя много по-рано", коментира Татяна Райдаут.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари