Все още има вода в Русе, идва от резервоарите

9
Ако екипът на ВиК успее до края на деня да отстрани аварията, няма да има смущения за гражданите, с изключение на високите етажи.
Ако екипът на ВиК успее до края на деня да отстрани аварията, няма да има смущения за гражданите, с изключение на високите етажи. Видео: Русе Медиа

Крупна авария на довеждащ водопровод ф 1000 в местност Кръста в Русе доведе до смущения във водоподаването днес

 Проблемът е бил открит през вчерашния ден от екипите, които работят по полагането на тръбите за големия воден проект. Те са били в непосредствена близост до мястото и са забелязали пробива, предава Русе Медиа. 

Днес рано сутринта са докарани техника, оборудване и са пристигнали екипи, които да извършат максимално бързо ремонтните дейности по главния водопровод, захранващ Русе. Пробивът е между втори подем и самия град, като към момента екипът на ВиК е разкрил пробива, спряно е водоподаването към града, докато тече ремонтът.

В Русе вода все още има, тъй като всички резервоари са били напълнени и подготвени още вчера за аварийния ремонт днес. Захранване се подава и от водоизточника в Цветница. Ако екипът успее до края на деня да отстрани аварията, няма да има смущения за гражданите, с изключение на високите етажи.

За щастие пробивът е на място, където се снаждат две отделни тръби. Към обед вече е премахната компрометираната снадка, изчаква се налягането в тръбата да спадне и водата да се оттече. След като мястото се изпомпи, ще се постави новата снадка и ще се подаде отново вода. Ако пробивът беше по тръба, ремонтът щеше да отнеме около 20 часа и градът щеше да остане действително без вода, коментираха специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук