Времето в четвъртък ще е необичайно топло за февруари

0
Най-топло ще е в централните части от Дунавската равнина – до 16-17°С
Най-топло ще е в централните части от Дунавската равнина – до 16-17°С

Повече слънчеви часове ще има в Дунавската равнина и Източна България

През нощта срещу четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Слаби валежи от дъжд очакваме над крайните югозападни и южни райони от страната. В сутрешните часове, главно около речните басейни и котловините от Западна България и в Горнотракийската низина, видимостта отново ще бъде намалена. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат между 3° и 6°С, като по-хладно ще е в районите с по-трайни сутрешни мъгли – до 2-3°С.

През деня в четвъртък облачността над страната ще е разкъсана, като след обяд ще намалява на места до слънчево време. Повече слънчеви часове ще има в Дунавската равнина и Източна България, сочи прогнозата на Meteo Balkans

Ще се задържи необичайно топло за февруари с максимални температури между 12 и 15°С. Най-топло ще е в централните части от Дунавската равнина – до 16-17°С, а най-хладно ще остане в Горнотракийската низина – до едва 12-13°С.

Влошаване на времето очакваме привечер и след полунощ в четвъртък срещу петък. Тогава вятърът ще се обърне от северозапад и през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще започнат валежи, като по-значителни ще са те в Предбалкана.

Времето в планините ще е предимно облачно със слаби валежи от сняг в масивите в Западна и Южна България. Ще духа умерен, а по билата - и временно силен вятър югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 2°С.

Предстоящото затопляне ще се създаде предпоставка за много висока лавинна опасност поради по-нестабилната снежна покривка. За тези райони е издаден и червен код за висок риск от лавини.

В сутрешните часове облачността по Черноморието ще е променлива, но около обяд ще намалява до слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 °С.

Времето в София ще е облачно, но сравнително топло за февруари. В сутрешните часове видимостта ще бъде и временно намалена. До обяд времето в столицата ще е с променлива облачност. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва до слънчево време. Минималните температури в столицата ще са около 3-4 °С, а максималните – до 12-13°С.

В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени в затворените котловини и на места в Горнотракийската низина. Концентрацията на вредни газове там ще е между 60-100µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

През следващите 48 часа времето на Балканите ще се определя от преминаващ северно от полуострова студен атмосферен фронт. Преди обяд в низините и около речните басейни е възможно да се образуват и мъгли. През деня ще остане сравнително топло за средата на месеца и на много места температурите ще са с необичайно високи стойности.

Следобед и късно вечерта от север ще започне увеличение на облачността и на много места ще паднат валежи от дъжд. По-значителни валежи от сняг очакваме в Карпатите и Северна Румъния. Валежната зона ще достигне и до нашата страна през нощта срещу петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари