Вранча ни разтресе два пъти тази нощ

4
Първият трус е регистриран половин час след полунощ, а вторият трус е два часа след това
Първият трус е регистриран половин час след полунощ, а вторият трус е два часа след това Снимка: БГНЕС / Архив

Два земни труса, с магнитуд съответно 4,2 и 4,3 по Рихтер са регистрирани днес в земетръсната зона Вранча

Това съобщи  TVN, позовавайки се на Националният геофизичен институт на Румъния.

Първият трус е регистриран половин час след полунощ. Епицентърът му е бил на 10 км. от Сибиу и на 157 км. североизточно от Букурещ, на дълбочина 103 км.

Девет часа по-късно е регистриран втори – по-силен трус, с магнитуд 4,3 по Рихтер. Неговият епицентър е бил на 213 км. северно от Русе. По информация от румънски медии, двата труса са били усетени по високите етажи на жилищните сгради в румънската столица. Няма данни за пострадали и материални щети.

Миналата година най-силното земетресение беше регистрирано на 26 май, припомня gandul.ro. Това беше 4,7 по скалата на Рихтер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    4
    хм
    Май нещо е треснало редакторката по главата по време на трусовете. Какво е общото между Сибиу и Вранча и ако Сибиу е на североизток от Букурещ то тогава екватора би трябвало да минава през Лондон :)
  • 8
    3
    Иванаил
    Верно ли е това за връзката между Пенчо и Вранча !
  • 8
    2
    До 2:
    Ти, жено, си ужасно недоебана и комай влюбена в тоз Пенчо – все от него се подмокряш, все той ти е в устата, все за него хортуваш, все него споменуваш! М'чи разведи го, открадни го, коландри си го, па си народете девет дребни дечиня, явно туй те възбужда и сън не ти дава! Явно надарен и добър е в постелята! И ха дано да ти е жив и здрав, че да те оножда сутрин, обед и по вечеря, па да мирясаш накрая, вампир недоклатен!
  • 4
    1
    Русе
    То и Пенчо еж тресе тази нощ в Нисово, ама и там не са го усетили, даже и общинарката която е била отдолу
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари