Връхлита ни мощна магнитна буря

1
Магнитна буря се очаква да премине по нашите географски ширини на 11 май към 18:00 часа до сутринта на 12 май
Магнитна буря се очаква да премине по нашите географски ширини на 11 май към 18:00 часа до сутринта на 12 май

Магнитна буря се очаква да премине по нашите географски ширини на 11 май към 18:00 часа до сутринта на 12 май

Астрономите предупреждават за очаквана силна геомагнитна буря, която ще ни връхлети днес и утре, съобщиха от meteobalkans.com.

През следващите часове планетата ни ще попадне в обсега на поредна геомагнитна буря. Според данните от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), тя ще е от клас G3. Възможно е да се усили до G4, предупреждават учените.

Нека да припомним, че магнитните бури са разделени на пет категории - G1 "слаб", G2 "среден", G3 "силен", G4 "много силен" и G5 "изключително силен".

Магнитната буря се очаква да премине по нашите географски ширини на 11 май към 18:00 часа до сутринта на 12 май, сочат данните на Meteo Balkans.

Причината за очакваната магнитна буря е отделената плазма от слънчевото петно AR3296. През следващите часове е възможно да има смущения в комуникациите и навигационните системи и дори проблеми с интернет връзката в Европа , Канада и Аляска.

Причина за очакваната серия от геомагнитни бури е многократното изригване на слънчевото петно AR3296.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари